Zvon: Programul Nexus se apropie de final, urmează Android Silver

Primul zvon a apărut prin ianuarie și spunea că Google va încheia programul Nexus până în 2015. Acest zvon a fost confirmat ieri de The Information, care ne spune că succesorul acestuie este Android Silver . Scopul programului Nexus a fost să aducă dispozitive performante cu ultima versiune de Android la prețuri accesibile, oferind experiența Android pură, așa cum este ea în viziunea Google. 

Programul a fost un succes, dispozitivele Nexus fiind primele care să primească noile versiuni de Android, beneficiind de un preț atrăgător și de o foarte mare comunitate de dezvoltatori. Au fost însă și dezavantaje precum bateria sau camera sub medie, lipsa unor funcții pe care dispozitivele de top de la ceilalți producători le ofereau (rezistența la apă, senzor infraroșu, etc), sau vânzarea exclusivă prin Google Play.

Acum, încheierea programului Nexus ar avea sens în cazul în care Google a găsit o metodă de a aduce update-uri mai rapide altor dispozitive de la alți producători. Și se pare că despre asta este Android Silver.

Dispozitivele Android Silver vor fi dispozitive de ultimă generație de la diverși producători, alese de Google să poarte însemnele Silver. Asta înseamnă că vor rula un Android foarte apropiat de cel Stock, pe care aplicațiile non-Google vor fi limitate iar utilizatorul va avea posibilitatea de a le șterge complet din sistem.

Zvonurile spun că producătorii vor fi chiar plătiți de Google să producă astfel de dispozitive, ba chiar că Google va suporta și cheltuielile de marketing și logistică. Vorbind de logistică, dispozitivele Android Silver vor fi disponibile în magazinele operatorilor de telefonie și nu doar în Play Store, aceștia fiind obligați să aibă o secțiune dedicată Android Silver, alături de angajați pregătiți și certificați pentru a vinde aceste telefoane. Operatorii vor trebui de asemenea să aibe accesorii pentru Android Silver pe stoc și să ajute cumpărătorii la achiziționarea unui dispozitiv Android Silver cu crearea unui cont Google, migrarea datelor, și o primă tranzacție în Play Store.

Alte beneficii ale unui dispozitiv Android Silver vor fi programul antifurt ‘Never Lost’, precum și suport 24/7 de la specialiștii Google prin Hangouts.

LG și Motorola sunt primii care se vor alătura programului, la coadă fiind Samsung, Sony și HTC. Nu se știe încă nimic de o dată de lansare.

Păreri?

Citeşte şi:

Read previous post:
oneplus-one-never-settle
OnePlus One este oficial, se lansează în 16 țări la prețul de $299

Pentru cei care nu au auzit până acum de OnePlus, nu vă speriați. Este o companie nouă, creată de un fost executiv...

Close