Snapseed poate edita imagini RAW

Camerele telefoanelor sunt într-o evoluție continuă, unele dintre ele fiind chiar capabile să tragă imagini RAW. Eu sunt de mult în căutarea unui editor RAW pentru Android, și se pare că în sfârșit avem unul bun. Snapseed era deja unul dintre cele mai bune editoare foto pentru Android, iar versiunea 2.1 îi adaugă capabilitatea de a edita imagini RAW.

snapseed_raw_pelican

Ce este RAW?

O imagine în format RAW este o imagine care conține toată informația captată de senzorul camerei și care oferă opțiuni mai multe de editare decât o imagine JPG compresată. Este, de asemenea, mult mai mare ca un JPG normal. Din ce în ce mai multe dispozitive sunt capabile de a creea imagini RAW cu camera implicită, cum ar fi LG G4 sau Note 5, iar multe sunt capabile să creeze astfel de imagini cu alte camere care se găsesc în Play Store. Vă recomand să încercați Mi2Raw Camera, care merge și pe LG G2. Alte variante ar fi Camera FV-5 sau A Better Camera.

Dar, în momentul în care ai o imagine RAW pe telefon o să te trezești cu un fișier .DNG (Digital Negative) care nu este văzut de Galerie și pe care nu o să îl poți deschide cu orice aplicație. Aplicațiile care deschid fișiere DNG sunt puține și greu de folosit, și chiar mai puține cele care permit editarea lor. Adobe Lightroom ar fi o variantă, dar este plătit.

Snapseed face lucrul ăsta mai ușor, dar nu este foarte intuitiv. Va trebui să folosiți un manager de fișiere pentru a selecta manual fișierul DNG, dar cel puțin în cazul meu mi-a spus că fișierul este prea mare, așa că am descărcat ES File Manager și de acolo am dat share în Snapseed. În momentul în care este deschisă imaginea însă, este recunoscută imediat și pornește fereastra de editare RAW. De aici puteți edita temperatura, expunerea, highlights, shadows, și alte lucruri care nu sunt disponibile pentru o imagine normală, precum și restul opțiunilor din Snapseed.  Apoi desigur, o puteți salva ca JPEG și da mai departe.

Snapseed
Developer: Google LLC
Price: Free
  • Snapseed Screenshot
  • Snapseed Screenshot
  • Snapseed Screenshot
  • Snapseed Screenshot
  • Snapseed Screenshot
  • Snapseed Screenshot
  • Snapseed Screenshot
  • Snapseed Screenshot
  • Snapseed Screenshot
  • Snapseed Screenshot
Read previous post:
locatie
Cum dezactivam trimiterea locaţiei către aplicaţii care nu au nevoie de aceasta ?

Ştim cu toţii că Google stochează informaţii despre locaţia noastră/traseul nostru într-o zi. Avem posibilitatea să vedem şi noi istoricul...

Close