Root

Troieni si Adware în Android? Cât de real este pericolul?

Firma de securitate Lookout anunță că a descoperit trei viruși de tip Adware care își fac apariția în aplicațiile Android. Probabil ați citit deja de ei sau probabil veți citi cât de curând pe site-urile de specialitate, care vă vor face să credeți că Android-ul nu este un sistem sigur. Adevărul nu este chiar așa.

Ai Lollipop și nu te ține bateria? Probabil ai Mobile Radio Active Bug

Dacă ai avut un dispozitiv cu Kitkat pe care l-ai actualizat la Lollipop probabil ai observat că bateria se duce mai repede, mai ales în standby, deși teoretic ar fi trebuit să țină mai mult. Dacă ai cumpărat un telefon care vine direct cu Lollipop și ți se pare că bateria ține cam puțin, e foarte posibil să ai dreptate.

Greenify primește update la 2.0; merge și fără root

Greenify este o aplicație simpluță și incredibil de utilă, fiind motivul principal pentru care multă lume consideră că este necesar să rootezi un telefon. Ultima versiune vine cu o veste foarte bună, și anume că funcționează și pe dispozitvele care nu au root.

Cyanogenmod 11 lansează nightly-uri pentru câteva dispozitive; Milestone pentru Nexus-uri

Cyanogenmod au anunțat dispozitivele care vor primi varianta 11 a celebrului ROM,bazată pe Android 4.4. Dispozitivele Nexus primesc deja milestone, adică o variantă mai stabilă decât nightly, deoarece codul este deja optimizat pentru ele de Google iar singurele bug-uri existente ar putea fi cele introduse de echipa Cyanogenmod.

Root, Custom Recovery si Custom Kernel pentru Galaxy S Advance i9070

În acest tutorial vă vom vedea cum rootăm un Galaxy S Advance și cum îi punem un custom recovery și custom ROM. Tutorialul va fi mai scurt și mai concis decât cel pentru instalarea Jelly Bean datorită faptului că nu mai am telefonul ca să mă pot juca cu el și testa diverse lucruri. Așadar să trecem la treabă.

CyanogenMod Nemesis Phase 1: Focal, noua aplicație pentru cameră

CyanogenMod ne-a tachinat zilele trecute cu un nou proiect, Nemesis. Până acum nu știa nimeni ce este, astăzi fiind dezvăluit că prima parte a lui este o nouă aplicație pentru cameră, numită Focal. Nu au spus însă ce urmează și ce este exact Nemesis, însă se pare că este un efort de a îmbunătăți părțile slabe ale Android-ului. Iar până acum Focal face o treabă foarte bună în a îmbunătăți camera din Android.

CyanogenMod 10.1.0 lansat în varianta finală și ce urmează

Într-un final CyanogenMod a fost lansat în varianta stabilă, dar asta nu înseamnă că se oprește development-ul, echipa anunțând noi proiecte și funcții. Nightly-urile continuă, având acum implementat modul Privacy Guard pentru fiecare aplicație în parte. Echipa lucrează de asemenea și la îmbunătățirea camerei prin introducerea de noi funcții și la introducerea unor mesaje securizate.

CyanogenMod va introduce Incognito Mode

Probabil datorită ultimului scandal cu NSA, Steve Kondik, fondatorul CyanogenMod, a anunțat că lucrează la o nouă funcție pentru cunoscutul ROM. Aceasta va îmbunătăți controlul intimității prin faptul că nu va mai permite aplicațiilor acces la datele personale.

CyanogenMod 10.1.0 (RC1) se apropie de varianta finală

CyanogenMod, unul dintre cele mai bune și cunoscute ROM-uri AOSP, a ajuns aproape de forma finală, ultimul update fiind marcat ca Release Candidate. Developerii spun că acest update este printre ultimele milestone-uri, dacă nu chiar ultimul, până la varianta finală.

AOKP updatat la Build 5

Tocmai ce ziceam acum câteva zile că AOKP a fost updatat la versiunea 4 și aduce ultimele îmbunățiri din Android 4.2.2. Iată că developerii rom-ului ne-au făcut o surpriză și au venit cu o nouă versiune. Aceasta aduce în principal suportul pentru mai multe dispozitive, printre care versiunea internațională a lui Samsung Galaxy S3 (i9300).  O mișcare anticipată de comunitate și un pas destul de mare, având în vedere că nici CyanogenMod nu se împacă bine cu acest telefon.