Nokia X aka ‘Normandy’ ar putea fi anunțat la MWC cu un preț de $110

Au apărut de mult timp zvonuri cum că Nokia lucrează la un telefon cu Android, iar cele mai recente dintre ele par cât de cât palpabile. Nokia X, cunoscut sub numele de cod Normandy va fi anunțat la MWC Barcelona, pe 24 februarie, și va intra la vânzare la un preț foarte competitiv, de $110. 

Sunt sigur că prețul deja v-a atras atenția, dar cred că vă așteptați ca, la un asemenea preț, specificațiile să nu fie chiar high end. De fapt vorbim chiar de specificații low end, conform standardelor actuale. Nokia X va avea un procesor dual core tractat la 1 Ghz, alături de 512MB RAM și 4GB pentru stocare, alături de un slot microSD. Va avea desigur Bluetooth, Wifi, GPS, și o cameră de 5MP.

nokia x

Un lucru bun este că v-a rula Android 4.4.2 Kitkat, care este optimizat pentru dispozitivele mai slabe. Un lucru nu foarte bun este că nu va fi un telefon certificat de Google, asta însemnând că nu va putea accesa serviciile Google sau Play Store, Nokia intenționând să lanseze propriul serviciu care va oferi aplicații populare precum Skype, Facebook sau Twitter.

E clara strategia adoptată de Nokia: Android va reprezenta telefoanele low end, probabil înlocuind încet încet gama Asha, iar segmentul de top rămânând reprezentat de cele cu Windows Mobile.

Chiar și așa, eu cred că va fi un telefon demn de luat în seamă dacă va veni la prețul acela. Se va putea face sideload la aplicațiile dorite și probabil vor apărea diverse custom ROM-uri și modificări pentru el destul de repede.

Citeşte şi:

Read previous post:
Notification Toggle
Notification Toggle – cel mai bun status bar

Căutam zilele acestea o aplicație pentru a îmi configura singur bara de status și am găsit Notification Toggle. Consider că...

Close