HTC One și telefoanele cu ediții Nexus

La Google I/O am văzut un lucru interesant, și anume un Samsung Galaxy S4 care oferă experiența Nexus. El deja se află la vânzare pe Play Store, și a reprezentat doar un prim pas, alți producători și dispozitive având să îi calce pe urme.

Spre exemplu, HTC tocmai a anunțat că vârful lor de gamă, HTC One, va primi o ediție Nexus cu Android stock și că se va vinde la fel ca varianta S4 și restul dispozitivelor Nexus, prin Play Store. Va putea fi cumpărată începând cu 26 iunie la un preț de $600. Vine încărcat cu Android 4.2.2, și deși nu poartă numele de Nexus, va primi update-uri mult mai rapid ca varianta cu Sense. Producătorii au spus că Android 4.3 va fi disponibil pentru HTC One la doar câteva săptămâni după lansare.

Apropo, despre Android 4.3 nu știm nimic concret. Ne așteptăm să vină ori pe 10 iunie, ori undeva în luna iulie. A fost văzut la Thailand Mobile Expo, dar Google nu a făcut niciun anunț oficial încă.

Revenind la HTC, oficialii companiei au spus că cei care au cumpărat deja telefonul care vine cu Sense 5 instalat ar putea avea oportunitatea să îl schimbe și să pună Android AOSP. Nu este nimic sigur, ci doar o modalitate prin care compania s-a gândit să vină în ajutorul primilor posesori de HTC One care ar putea prefera Android AOSP în detrimentul interfeței Sense.

Trebui menționat că varianta cu AOSP însă nu va beneficia însă de îmbunătățirile aduse de Sense 5, cum ar fi camera și Beats Audio, fiind Android pur așa cum este el creat de Google.

Ce părere aveți și ce versiune de HTC One ați prefera? Eu unul sunt pentru AOSP pentru simplul fapt că telefoanele Nexus se mișcă impecabil, pe când TouchWiz-ul de pe Galaxy S4, spre exemplu, mai agață.

P.S. Următoare companie care ar scoate telefoane cu Android AOSP cică ar fi Motorola. Dar asta e de așteptat, nu? 🙂

Citeşte şi:

Read previous post:
duolingo-android
Duolingo a sosit, downloadează-l acum

Știm deja că Duolingo vine pe Android, și iată că nu a întârziat deloc. Cu Duolingo putem învăța o limbă...

Close